گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

سفر وزیر خارجه آمریکا به سه کشور آمریکای لاتین

وزیر امور خارجه آمریکا از روز دوشنبه در سفری یک هفته‌ای عازم سه کشور حوزه آمریکای لاتین که رهبران چپگرای جدیدی پیدا کرده‌اند می‌شود.
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۷ - ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 03
کد خبر: ۱۵۲۸۸۶

به گزارش راهبرد معاصر، «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا با هدف ابراز تعهد کشورش به منطقه آمریکای لاتین و دیدار با رهبران چپگرای جدیدی که در کلمبیا، شیلی و پرو روی کار آمده‌اند عازم سفری یک هفته‌ای به این سه کشور می‌َشود.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، بلینکن در حالی عازم این سفر می‌َشود که آمریکا نگران است، غفلتش نسبت به این حوزه به چین اجازه کسب دستاوردهای اقتصادی در آنجا را داده است.

دیپلمات ارشد آمریکا در جریان سفر به این سه کشور قرار است در یک اجلاس وزیران امور خارجه شرکت کرده و مذاکراتی در خصوص چالش‌های منطقه‌ای شامل مهاجرت، قاچاق مواد مخدر، بهبود وضعیت در دوران پس از همه‌گیری، تغییرات آب‌وهوایی و بحران ونزوئلا داشته باشد.

به نوشته رویترز، مقامات آمریکایی در محافل خصوصی گفته‌اند آمریکا باید به همسایگان جنوبی خود نشان دهد آنها با وجود تمرکزش بر مسائل ژئوپلتیکی بزرگ مثل جنگ روسیه در اوکراین و تهدید چین علیه تایوان همچنان به عنوان یک اولویت سیاسی برای واشنگتن مطرح هستند.

کلمبیا، اولین ایستگاه سفر بلیکن، می‌تواند محکی برای روابط سابقا نزدیکی که آمریکا با این کشور داشت، باشد. «گوستاوو پترو»، رئیس جمهور چپگرای جدید کلمبیا که از چهره‌های شورشی سابق است، جنگ تحت رهبری ایالات متحده آمریکا علیه مواد مخدر را یک شکست دانسته و خواستار یک رویکرد بین‌المللی جدید در این زمینه شده است.

شیلی ایستگاه دوم این سفر بلینکن است؛ کشوری که چندی پیش در آن «گابریل بوریک»، یک رهبر سابق معترضان به دولت قبل، به عنوان جوانترین رئیس جمهور تاریخ این کشور انتخاب شد. او در ضمن موج ناآرامی های سیاسی در شیلی وعده اجرای اصلاحات اجتماعی بلندپروازانه را داده است.

بلینکن در پرو در نشست وزرای امور خارجه مجمع عمومی «سازمان کشورهای آمریکایی» (OAS) شرکت خواهد کرد. واشنگتن پس از آنکه ماه مارس این سازمان قطعنامه‌ای علیه روسیه از بابت عملیات ویژه‌اش در اوکراین صادر کرد، این بار نیز برای تصویب قطعنامه دیگری علیه روسیه از سوی این سازمان تلاش خواهد کرد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر